ferma.chodory.pl

     Nasze Gospodarstwo zajmuje się produkcją jaj metodą chowu ściółkowego z oznaczeniem 2-PL. Chów ściółkowy to tradycyjna metoda hodowli kur. Wieloletnie doświadczenie pozwoliło stworzyć optymalne metody produkcji, pozwalające otrzymać wyjątkowo smaczne jaja o najwyższej wartości odżywczej.

     Kury nioski hodowane są od pisklaka w małych stadach, karmione naturalną kompozycją zbóż zbieranych z własnych pól. Tradycyjna metoda hodowli, zapewnia kurom dużą swobodę i sprawia, że znoszone przez kury jaja ściółkowe posiadają żółtka o soczystej barwie, naturalny zapach i smak zdrowego jajka.

     Gospodarstwo i Hodowla Drobiu spełnia wszystkie rygorystyczne wymagania polskie i europejskie dotyczące hodowli kur, uprawy roślin i mieszalni pasz. Stado znajduje się pod stałym nadzorem weterynaryjnym. Produkowane jaja ściółkowe oznaczone są kodem 2-PL.


Osoby zainteresowane zakupem jaj zapraszam do zapoznania się z ofertą sprzedaży.